Amandine Englebert treedt toe tot onze Raad van Bestuur

Amandine Englebert lid van onze raad van bestuur

Hallo Amandine, welkom ! Kan je jezelf in een paar woorden voorstellen ?

Na mijn opleiding als jurist ben ik 6 jaar advocaat geweest aan de Brusselse balie voordat ik in de sector van de maatschappelijke impact terecht kwam. Binnen de Stichting Habitat & Humanisme was ik verantwoordelijk voor het beheer van het sociaal vastgoed investeringsfonds en voor de communicatie met investeerders.

In 2019 heb ik Filantropy Innovative Sharing opgericht met de bedoeling een ecosysteem te creëren rond maatschappelijke betrokkenheid. Mijn missie is om particulieren en ondernemers te ondersteunen in hun filantropische en/of maatschappelijke betrokkenheid om deze te structureren en de impact ervan te maximaliseren.

Ik ben ook gecertificeerd in het enneagram en heb verschillende trainingen gevolgd op het gebied van leadership, collectieve intelligentie en coaching. Ik ben altijd betrokken geweest bij sociale projecten, zowel privé als professioneel, omdat het voor mij een bron van voldoening en vreugde is. Naast mijn mandaat bij ToolBox ben ik ook bestuurslid van de H&H stichting en de vzw Enneaboost.

Ik ben ervan overtuigd dat, aangezien je enkel kan doorgeven wat je zelf hebt meegemaakt, je alleen door persoonlijke betrokkenheid betekenis kan vinden.

Waarom heeft u ervoor gekozen om lid te worden van het bestuur van ToolBox?

De redenen waarom ik lid wilde worden van de raad van bestuur van ToolBox zijn meervoudig.

Ten eerste, kan ik me vinden in de waarden van ToolBox. Daarnaast is er de missie van deze vzw, die een cruciale kwestie voor de ontwikkeling van de sector met een maatschappelijke impact aan de orde stelt; namelijk de structurele versterking van organisaties in het veld.

Ik ben het ook eens met de inclusieve aanpak van ToolBox, die voor een kruisbestuiving tussen de privé en de sociale sectoren zorgt. Een ander element waardoor ik deel wilde uitmaken van het avontuur is de professionaliteit en dynamiek van het team, dat zich dagelijks aanpast aan de huidige behoeften en uitdagingen.

En, kers op de taart: ToolBox is een tweetalige organisatie, actief in de drie regio’s van het land!

 

Ontdek ToolBox

Word ToolBox Professional

Maak deel uit van een lerend netwerk en geniet van interessante trainingen

Word lid van ToolBox als vereniging

Geniet van:

  • aangepaste trainings
  • een kenniscentrum
  • een begeleiding op maat

Steun ToolBox

Help ons onze kennis te delen en doe een gift