Het succes van ons Reboot programma

Reboot voor drecteuren van sociale organisaties

 

Tijdens de periode van lockdown die we dit jaar hebben gekend, hebben vele sociale organisaties steun gevraagd aan de ToolBox-gemeenschap. Uit hun verschillende verzoeken kwam voor veel leidinggevenden één verwachting naar voren: uit het gevoel van isolement geraken en ondanks de crisis elkaar kunnen ontmoeten en zo samen met andere leiders van sociale organisaties van gedachten kunnen wisselen over ervaringen en aanpak.

Dit zette onze directeur Cécile meteen aan het denken… Een paar dagen later werd het Reboot-programma in het leven geroepen. Het hele ToolBox-team was meteen enthousiast over dit nieuwe concept. Alles wat we moesten doen was het “gewoon” op muziek zetten en onze leden uitnodigen om deel te nemen. Tijdens een gesprek met onze partner Cera waren zij overtuigd van de toegevoegde waarde van ons nieuwe programma en vroegen ze ons of hun leden er ook van konden profiteren. En de uitdrukking indachtig “hoe meer gemotiveerde dynamische associaties er zijn, hoe meer je deelt en leert”, sloegen ToolBox en Cera de handen (de ellebogen, bedoel ik) in mekaar. “Dat zijn véél verenigingen om uit te nodigen”, zeg je… Inderdaad, er moesten niet minder dan 4 programma’s worden ontwikkeld om aan de verwachtingen van de leden van onze twee organisaties te voldoen. Nieuwe data worden al gezocht.

 

Waaruit bestaat dit programma concreet?

Dit programma is opgebouwd rond 3 interactieve sessies van elk 2 uur.

Sessie 1 “CAPITALIZE” is een gelegenheid voor leidinggevenden om samen te bekijken wat deze crisis binnen hun organisatie aan het licht heeft gebracht, zowel de sterke als de zwakke punten.

Sessie 2 ” REBOOT ” is voor hen een gelegenheid om samen na te denken over hoe ze de teamdynamiek kunnen hervinden en de activiteiten van de sociale organisatie het best opnieuw kunnen heropstarten.

Sessie 3 “(RE)INVENT” is gewijd aan het identificeren en prioriteren van de belangrijkste projecten die de komende twee jaar binnen de deelnemende organisaties moeten worden uitgevoerd om zichzelf op een andere manier te (her)vinden.

 

De behandelde thema’s behoren tot die waarmee ToolBox ervaring heeft: governance, missie & visie, waarden, organisatie- en procesefficiëntie, diversificatie van financieringsbronnen, coaching van management en teams. ToolBox faciliteert deze uitwisselingen van collectieve intelligentie binnen een groep van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Naar aanleiding van onze oproep werdt een team van ToolBoxers opgeleid om dit programma te leren faciliteren. Speciale dank aan Evelyne Schöller en Ana Escarpenter, voor hun expertise en enthousiasme in het begeleiden van de eerste programma’s voorgesteld aan de ToolBox ledenorganisaties. Anderzijds hebben we met ToolBoxers twee specifieke werkgroepen (fr en nl) opgestart omdat we ervan overtuigd zijn dat dit programma ook een geïndividualiseerd begeleidingstraject zou kunnen zijn. Zo zou een duo van ToolBoxers een vzw gedurende 12 tot 18 maanden kunnen begeleiden, in elk van de 3 fases van het programma: capitalize, reboot en (re)invent. De resultaten van deze werkgroepen zullen een methodologische kit vormen die we ter beschikking zullen stellen van de hele ToolBox gemeenschap.

Als je voor een sociale organisatie werkt en je geïnteresseerd bent in deelname aan het programma of in het geïndividualiseerde ondersteuningstraject binnen jouw structuur, of als je een ToolBoxer bent en je wilt worden opgeleid in deze methodiek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. (catherine.detserclaes@toolbox.be)

 

 

Ontdek ToolBox

Word ToolBox Professional

Maak deel uit van een lerend netwerk en geniet van interessante trainingen

Word lid van ToolBox als vereniging

Geniet van:

  • aangepaste trainings
  • een kenniscentrum
  • een begeleiding op maat

Steun ToolBox

Help ons onze kennis te delen en doe een gift