Johan Goossens, onze brand new bestuurder.

Johan Goossens, nieuwe vrijwillige bestuurder

Johan Goossens komt onze Raad van Bestuur versterken. Graag stellen wij hem aan jullie voor:

Johan heeft meer dan 23 jaar ervaring als manager en directielid van Fost Plus, de Belgische organisatie die de recyclage van verpakkingen organiseert en financiert. Deze vzw wordt bestuurd door het bedrijfsleven en werkt nauw samen met lokale en gewestelijke overheden. In die complexe omgeving heeft Johan over de jaren heen verantwoordelijkheid gedragen voor zowat alle bedrijfsdomeinen: strategie, stakeholder management , key accounts, financiën, communicatie en Public Relations, Public Affairs, HR. Hij heeft ook ervaring met Public Affairs op Europees niveau als voorzitter Regulatory Affairs van de koepelorganisatie EXPRA. Johan is burgerlijk ingenieur (KU Leuven), behaalde een MBA-diploma (Vlerick) en volgde verschillende trainingen in leiderschap. Hij is bestuurder bij de Vlaams-Brusselse Media vzw (BRUZZ) en bij Ingenieurshuis vzw.

 

Waarom Johan heeft ToolBox gekozen?

 

De rode draad in mijn loopbaan en mijn extra-professionele engagementen is de maatschappelijke dimensie. Ik werk graag in een organisatie waarvan het doel verder reikt dan een puur commercieel belang en dit bij voorkeur in een omgeving die de brug maakt tussen verschillende culturen. Bij Fost Plus heb ik altijd gewerkt binnen een context waar het bedrijfsleven samen met overheden moet komen tot gedragen oplossingen voor een maatschappelijke uitdaging, met name het verminderen van de impact van verpakkingen op ons milieu.

Bij ToolBox vind ik enkele elementen terug die belangrijk zijn voor mij. Het doel van de vereniging heeft onmiskenbaar een sterke maatschappelijke inslag. De organisatie is bovendien erg professioneel georganiseerd, wat natuurlijk nauw aansluit bij de missie om het management van verenigingen te verbeteren. Op die manier toont ToolBox dat haar verhaal echt doorleefd is. En voor mij is het ook een meerwaarde dat dit alles gebeurt binnen een Belgische context, waar nederlandstaligen en franstaligen elkaar ontmoeten.

– Mei 2019 –

Ontdek ToolBox

Word ToolBox Professional

Maak deel uit van een lerend netwerk en geniet van interessante trainingen

Word lid van ToolBox als vereniging

Geniet van:

  • aangepaste trainings
  • een kenniscentrum
  • een begeleiding op maat

Steun ToolBox

Help ons onze kennis te delen en doe een gift