Onze nieuwe activiteiten

 

Tijdens de GIGA-sessies in oktober voor ToolBoxers en de REBOOT-programma’s die aan sociale organisaties worden aangeboden, werd door alle leden van onze vzw luid en duidelijk het verzoek gedaan om ervaringen te delen en te leren van anderen. Het tweede belangrijkste verzoek: licht te werpen op de verschillende activiteiten die binnen ToolBox worden uitgevoerd.

Goed nieuws: Connect, Co-create & Learn zijn de 3 sleutelwoorden waarrond ToolBox zich ontwikkelt.

Deze twee aanvragen zijn dus in perfecte harmonie met de ToolBox gedragslijn, we willen allemaal in dezelfde richting gaan. (Oef!) We hebben dan nagedacht over verschillende activiteiten om jullie in 2021 de ervaringen van andere leden te laten ontdekken, maar ook om, samen, nieuwe ToolBox-projecten te ontwikkelen.

De Reboost-sessies:

Naar aanleiding van het succes van het Reboot programma dat aan sociale organisaties werd aangeboden om onder elkaar uit te wisselen over de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd werden, willen we een ruimte bieden gewijd aan bestuurders, waar ze hun praktijken rond specifieke thema’s kunnen uitwisselen. De eerste Reboost-sessie zal zich richten op “Managing your team in covid time”. (zie agenda)

Let’s share our social experience:

Hetzelfde, maar dan voor ToolBoxers! Momenteel lopen er meer dan 85 projecten. Laten we de deur openen naar de ervaringen van de ToolBoxers, maar ook van de coördinatoren, die voortdurend in contact staan met de sociale sector. De eerste sessie, gehouden op donderdag 10 december, werd bijgewoond door meer dan 20 ToolBoxers. Maak je geen zorgen als je niet kon deelnemen, deze sessie zal meerdere keren per jaar worden aangeboden. (zie agenda)

ToolBox News :

“Ik ben onder de indruk van de dynamiek die ik voel bij ToolBox. Er zijn zoveel geweldige projecten! Wat heb je in gedachten voor de toekomst en hoe kan ik je helpen?” Op basis van deze bemoedigende opmerking, en andere in dezelfde trant, zal het ToolBox-team u in 2021 een afspraak geven voor een 100% ToolBox-journaal. U ontdekt het onderzoek “onze partnerschappen”, het dossier “onze ambities voor de komende 3 jaar”, de weersverwachting voor de sociale sector en de ToolBox-projecten, en ten slotte de kalender van onze volgende activiteiten.

ToolBox online :

Als ToolBoxers ons Teams-platform al hebben kunnen ontdekken, staan sociale organisaties op het punt om er deel van uit te maken. (zie laatste kader van de nieuwsbrief). Wij zijn ons bewust van het belang om de toegang tot informatie en online discussies te vergemakkelijken. De eerste stap is om alle leden samen te brengen op dezelfde plaats, en dit zal gebeuren in januari 2021. Het tweede doel is het verbeteren en gebruiksvriendelijker maken van het delen van documenten, nieuws, activiteiten of andere hulpmiddelen die van belang zijn voor de gemeenschap. Het is een werk dat reflectie- en testperiodes vereist, maar het is essentieel. Wij hopen u eind 2021 de resultaten te kunnen voorstellen.

Dankzij haar leden hebben we de grote kans om een dynamische vzw te zijn die kan rekenen op een rijk panel van talenten. Samen werken we aan het ToolBox van morgen, waar iedereen de plaats inneemt waar hij/zij wil en de acties uitvoert waar hij/zij in gelooft.

 

Ontdek ToolBox

Word ToolBox Professional

Maak deel uit van een lerend netwerk en geniet van interessante trainingen

Word lid van ToolBox als vereniging

Geniet van:

  • aangepaste trainings
  • een kenniscentrum
  • een begeleiding op maat

Steun ToolBox

Help ons onze kennis te delen en doe een gift