Uw donaties in 2020 60% fiscaal aftrekbaar

Als gevolg van de moeilijke situatie die wordt veroorzaakt door covid en de lockdown, zijn de inkomsten van de vrijwilligerssector in 2020 drastisch gedaald. Veel verenigingen en sociale ondernemers hadden de overheid om hulp gevraagd om het hoofd boven water te houden. Het is dus uitstekend nieuws dat op 9 juli de fiscale korting van giften aan verenigingen werd  verhoogd van 45% naar 60% (nog steeds vanaf 40€). In dezelfde lijn is het maximumbedrag van de belastingvermindering voor financiële giften verhoogd van 10 tot 20% van het netto belastbaar inkomen.

Donateurs kunnen dus hun steun verhogen zonder meer uit te geven!

Omdat een foto duizend woorden waard is, wordt dit principe in het schema hier concreet uitgelegd:

fiscaal aftrekbaar 60

In 2019 zou ik, door 200 euro aan een vereniging te schenken, 45% van dit bedrag hebben teruggekregen, ofwel 90 euro. Deze gift “kostte” me 110 euro (200 = 90+110). In 2020 zal ik, door 275 euro aan deze vereniging te schenken, 60% van dit bedrag terugkrijgen, of 165 euro. Deze gift “kost” me evenveel als in 2019 (275 = 165+110).

Ik kan de vrijwilligerssector dus beter ondersteunen zonder dat het me meer kost. En dit geldt voor alle giften die tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020 worden gedaan.

Waarvoor dienen de giften aan ToolBox?

Uw giften worden vooral gebruikt om de ToolBox Academy naar onze gemeenschap te brengen en om ons helpen te groeien zodat we meer en meer sociale organisaties kunnen ondersteunen.

Door ToolBox te ondersteunen, profiteren meer dan 50 verenigingen en sociale ondernemers per jaar van een gepersonaliseerde begeleiding en van meerdere workshops die het hele jaar door worden georganiseerd om hen te helpen hun sociale doelstellingen te bereiken.

 

Om ToolBox te ondersteunen, klik hier.

Ontdek ToolBox

Word ToolBox Professional

Maak deel uit van een lerend netwerk en geniet van interessante trainingen

Word lid van ToolBox als vereniging

Geniet van:

  • aangepaste trainings
  • een kenniscentrum
  • een begeleiding op maat

Steun ToolBox

Help ons onze kennis te delen en doe een gift