Professionals

DEEL JOUW SKILL’S EN ONTWIKKEL NIEUWE SKILL’S!

 

ToolBox is voortdurend op zoek naar nieuwe pro bono-experts (ToolBoxers) om haar netwerk te versterken en haar ondersteuning aan verenigingen te vergroten.

 

De missies, de kern van ons werk

Heb je een expertise die je vrijwillig wilt delen? Wil je de vereningswereld ontdekken en de sociale impact van deze organisaties, maar ook je eigen kennis vergroten? Ben je geïnteresseerd om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde waarden van openheid en zorgzaamheid delen?

Met de ondersteuning van ToolBox begeleid je maatschappelijke organisaties bij het optimaliseren van hun interne bedrijfsvoering, of het nu gaat om duurzaamheid, goed bestuur, gezond financieel management of het (her)definiëren van de missie, visie en strategie.

Concreet betekent dit dat ToolBoxers verenigingen ondersteunt door hun expertise zoals (in detail hier) management, communicatie, marketing, digitalisering, ondersteuning van transformatieprocessen, human resources, partnerships, financieel management, management coaching, rekruteren van bestuurders,…. De ondersteuningsmissies worden uitgevoerd in teams van minstens twee ToolBoxers en dit gespreid over meerdere  maanden a rato van  8 uur per maand.

Meer informatie over de expertise

Het netwerk en de training, het ToolBox DNA. 

Met ToolBox-missies is het leren wederzijds: terwijl je sociale organisaties begeleidt, test en ontwikkel je je eigen vaardigheden en competenties dankzij de nieuwe context waarin je aan de slag gaat.

Naast deze onmiskenbare zelfontplooiing via de missies, biedt ToolBox haar leden een opleiding in coaching tools en de mogelijkheid om verschillende workshops en presentaties bij te wonen over verschillende thema’s zoals de ontdekking van de verenigingswereld, bestuur, diversifiëring van de financiering, visual thinking, ……

 

Wat ToolBox haar leden te bieden heeft:  

 • integratie in een netwerk gedreven door de passie voor non-profit, ontmoetingsmomenten en het delen van ervaringen.
 • Toegang tot diagnose- en evaluatie-instrumenten,
 • een begeleidingsmethodologie en ondersteuning door het team van coördinatoren,
 • uitnodigingen voor opleidingen over diverse onderwerpen gedurende het jaar, in de vorm van conferenties, workshops of andere evenementen
 • vrijwilligerswerk in de vorm van ad hoc, korte- of langetermijn opdrachten met gepassioneerde en boeiende non-profit organisaties, wat leidt tot:
  • Persoonlijke ontwikkeling door de ontdekking van de vzw: verschillende thema’s, verschillende interesses, gepassioneerde actoren.
  • De voldoening die je put uit het ondersteunen van vzw’s die mensen in nood helpen.
  • Het ontwikkelen van je vaardigheden en kwaliteiten

 

Geïnteresseerd? CONTACTEER ONS!

Professionals getuigen

(c) ToolBox
« Wat mij vooral bijblijft is de warmte en de betrokkenheid van de organisatie VVA en de nauwe band die ze hebben met de leden. »
[meer]
(c) ToolBox
« Vrijwilligerswerk is voor ons als ToolBox-vrijwilligers een maatschappelijk relevant thema, des te meer in 2011: het Europees Jaar gewijd aan dit thema. »