Fran Geudens – HUJO vzw

(c) ToolBox

Na een doorlichting door ToolBox, stelden we vast dat we hun hulp op verschillende vlakken konden gebruiken. ‘Hoe zorg je voor een goed bestuur?’ bleek onze dringendste nood. Vanuit een goed bestuur zouden we makkelijker een aantal andere problemen kunnen oplossen waar we ook mee worstelden.

In samenwerking met de ToolBox-vrijwiligers en de MBA-studenten van Solvay Brussels School sloegen we er als directie en bestuur in om voor de Raad van Bestuur een draaiboek op maat van onze organisatie te maken. Het wordt nu een beetje zoeken naar het effectief toepassen van het draaiboek.

De ‘first things first’ krijgen uiteraard voorrang (we veranderden in 2011 van coördinator en ook hiervoor kregen we de ondersteuning van ToolBox-vrijwilligers). Maar we hebben nu wel een houvast om op terug te vallen en dat geeft voor directie en bestuur een veilig gevoel. We doen het misschien nog niet precies zoals het zou moeten, maar we weten ondertussen wel hoe we het willen, wat we daarvoor moeten doen … en dat maakt een groot verschil.

Bedankt Koen, Simon, Michel, Christian en Aurore!