Verenigingen

Een betere interne werking voor meer externe impact.

ToolBox is gericht op het verbeteren van het functioneren en het management van maatschappelijke organisaties en dit door professionals die hun expertise vrijwillig inzetten.

Door middel van onze gepersonaliseerde missies en trainingen die het hele jaar door worden aangeboden, staat de ToolBox-gemeenschap klaar om u te ondersteunen bij uw strategische uitdagingen.

De missies

Een actieplan nodig om uw inkomstenbronnen te diversifiëren? Interessante projecten blijven in de kast liggen? Te veel druk op het personeel? Bent u op zoek naar degelijke profielen voor uw raad van bestuur? Onze vrijwilligers bieden u graag hun expertise aan en ondersteunen u bij het verbeteren uw intern organisatie.

Tijdens een eerste gesprek leert u mekaar beter kennen: het moment voor uw ToolBox-coördinator om inzicht te krijgen in uw sociale doelstelling en samen met u uw behoeften te analyseren. Afhankelijk van de vereiste vaardigheden wordt een team van pro bono-experts samengesteld om u te begeleiden op korte tot lange termijn.

 

Wat zijn de expertisegebieden van de ToolBox-vrijwilligers?

 • Een strategische analyse van de visie, missie en waarden van uw sociale organisatie
 • Advies over de organisatie, verantwoordelijkheden en besluitvormingsprocessen
 • Focusgroepen en advies over hoe de communicatie te benaderen
 • De ontwikkeling van een gediversifieerd financieringsmodel
 • Leiderschapscoaching
 • Hulp bij het bepalen van de juiste profielen van externe bestuurders en bij hun aanwerving.

Overzicht van de expertisegebieden

 

ToolBox-coördinatoren zijn de schakel tussen de leden van de gemeenschap. Zij zijn verantwoordelijk voor het goede verloop van de missies, de noodzakelijke training van vrijwilligers en om zoveel mogelijk aan uw behoeften te voldoen.

Ontdek hier onze coördinatoren

 

De opleidingen

De sociale sector is nooit zonder uitdagingen. Als gepersonaliseerde missies nodig zijn om een sociale organisatie in staat te stellen situaties te deblokkeren die de verwezenlijking van hun einddoelstellingen in de weg staan, is opleiding essentieel om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

ToolBox biedt haar leden meerdere workshops en presentaties aan over verschillende onderwerpen zoals governance, diversificatie van financiering, visueel denken, … en training in management tools.

Wat ToolBox biedt aan haar leden:

 • Langdurige ondersteuning door het ontwikkelen van uw professionele en persoonlijke vaardigheden.
 • Een netwerk van professionals met een gemeenschappelijke wil om hun sociale impact te vergroten en zo een broedplaats te worden voor samenwerking en synergieën.
 • De wederzijdse verdeling van bevoegdheden tussen de profit en de sociale sector
 • Uitnodigingen voor opleidingen over diverse onderwerpen gedurende het jaar, in de vorm van conferenties, workshops of andere evenementen (min. 8 evenementen per jaar)
 • Toegang tot en opleiding in innovatieve beheersinstrumenten die door de gemeenschap zijn ontwikkeld
 • Vrijwilligerswerk in de vorm van ad hoc, korte of langlopende opdrachten binnen uw organisatie
 • Persoonlijke ondersteuning door een ToolBox-coördinator van het operationele team

 

Zodra u beroep doet op ToolBox, kan u rekenen op meer dan 16 jaar ervaring (2003) in het begeleiden van organisaties op managementvlak, beroep doen op een honderdvijftig tal gemotiveerde vrijwilligers en toegang krijgen tot aangepaste tools en een netwerk van meer dan 400 begeleide verenigingen.

CONTACTEER ONS!

Verenigingen getuigen

(c) ToolBox
« Het is een schitterende en vooral verrijkende ervaring om met ToolBox samen te werken.  »
[meer]
(c) ToolBox
« We contacteerden ToolBox omdat we veel potentieel zagen in ons idee, maar weinig kennis hadden om dit verder te ontwikkelen. »
[meer]