10 jaar Governance en Fondsenwerving bij Goods to Give.

Oct
21
Friday October 21, 2022 12:30 PM Vrijdag 21 Oktober 2022, 12:30 Vendredi 21 Octobre 2022 à 12:30
10 jaar Governance en Fondsenwerving bij Goods to Give.

venue

Zoom

-- Om te registreren, vergeet niet eerst in te loggen door te klikken op "login" rechtsboven in het scherm. Of door hier te klikken.  --

10 jaar Governance en Fondsenwerving bij Goods to Give.

Wat kunnen we hiervan vandaag leren?

 

-- sessie in het Nederlands --

Met een team van 7 mensen, ondersteund door een dozijn vrijwillige ambassadeurs, en +/- 7,5 miljoen euro aan nieuwe non-foodproducten die in 2022 in België zullen worden herverdeeld, is de opbouw van Goods to Give geen sinecure geweest. Governance heeft vanaf de eerste dag op de agenda van deze organisatie gestaan en is meegegroeid met de ontwikkeling van de start-up. Goods to Give heeft nooit overheidssubsidies ontvangen en heeft een bijzondere weg bewandeld om zich te financieren: in tien jaar tijd heeft het ongeveer 2 miljoen euro aan sponsoring bijeengebracht, maar het heeft ook meer dan 2,3 miljoen euro aan eigen inkomsten gegenereerd, waardoor het bijna 75% van zijn bedrijfskosten zelf heeft kunnen financieren.

Hoe was dit allemaal mogelijk? Welke lessen kunnen we uit dit avontuur trekken?

Voorstelling door Luc Vlaminck: aanwezig vanaf de eerste uren van Goods to Give, was ik zeer verrast om in 2012 de echte armoedecijfers in België te ontdekken. Vanaf dat moment wilde ik mijn weinige vaardigheden ten dienste stellen van dit goede doel. Met de voltallige Raad van Bestuur hebben we deze organisatie vandaag laten uitgroeien tot een onmisbare partner. Een van de basiscriteria van Goods to Give was niet een beroep te doen op subsidies, maar in de zakelijke sfeer te blijven. We konden dus rekenen op weldoeners; maar ook op een zeer strikt zelffinancieringsbeheer. Daarom wil ik deze ervaring graag met je delen.

https://www.goodstogive.org/nl/