Teamdynamiek (ontbijtsessie)

Mar
29
Wednesday March 29, 2023 08:30 AM Woensdag 29 Maart 2023, 08:30 Mercredi 29 Mars 2023 à 08:30

Would you like to participate?

If you are a ToolBox member, log in by clicking on "Login" at the top right of the screen. If you are not yet member, contact us by clicking on the link below.

CONTACT US

Teamdynamiek (ontbijtsessie)

venue

LUCA School of Arts (Gent)
Alexianenplein 1
Gent 9000
Belgique
Google map et itinéraire

Hoe maak je je team zo efficiënt mogelijk?

ToolBox ontbijtsessie, van 8:30 tot 10:30

 

Wij nodigen je uit voor een tweedelige ochtendsessie over teamdynamiek:

(Deel 1) Merging Minds: ontdek hoe een betere groepsdynamiek kan helpen bij het innoveren en de begeleiding van innovatie en transitie.

In 2015 voorzagen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen ons van een uitgebreid plan voor een duurzame wereld tegen 2030. Vandaag is er een dringende noodzaak om deze ‘moonshot for humanity’ te versnellen. Hoe kunnen wij als individu, als bedrijf, als (sociaal) innovator duurzame verandering accelereren? Het antwoord ligt voor een stuk in een nieuwe kijk op competentiekaders. We hebben specifieke vaardigheden en mindset nodig om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Denk maar aan nieuwe perspectieven ontwikkelen, of impactvol samenwerken, of de capaciteit om om te gaan met disruptie. Dat nieuwe competentiekader heet ‘Inner Development Goals: Transformational Skills for Sustainable Development’. Als we dus die competenties ontwikkelen als individu, als organisatie en als maatschappij, kunnen we met zijn allen snelheid pakken in de broodnodige transitie. Merging Minds ontwikkelde een toolkit om innovatief en impactvol samen te werken, onderbouwd door wetenschappelijke theorieën van persoonlijkheid en groepsdynamica.

Benieuwd om je spirit animal te ontdekken, om te brainstormen met constructive controversy of om via oefeningen je team te versterken?

Door: Fabienne Beernaert is lector en onderzoeker aan LUCA School of Arts. Als coördinator van de professionele masterclass Design for Impact wil ze een nieuwe generatie omdenkers en samenwerkers — architecten, wetenschappers, psychologen, kunstenaars, designers, sociologen, economen… - helpen om hun talent en expertise in te zetten als een changemaking hefboom, als breekijzer met maatschappelijke waarde.

 

(Deel 2) Workshop "Zo spreek je de kwaliteiten en het potentieel van het team meer aan".

Meer en meer onderzoeken in de positieve psychologie tonen aan dat wanneer je focust op ‘wat wel lukt’ in plaats van ‘wat niet lukt’ je pas echt het potentieel en de veerkracht in mensen verhoogt. Als je aandacht hebt voor de positieve kernkwaliteiten en idealen bij mensen stimuleer je groei en vergroot je hun psychologisch kapitaal.

Tijdens deze workshop krijg je de mogelijkheid om te ervaren wat de focus op je ideaal met je doet en hoe je dit kan inzetten in je team. De methode is gebaseerd op krachtgericht coachen en is ontwikkeld door Prof. Fred Korthagen en Ellen Nuijten. Karen is trainer in deze Internationaal onderwezen methode. De methode is diepgaand wetenschappelijk onderzocht in allerlei contexten, waarbij is aangetoond dat deze leidt tot mulitlevel learning of “3D-leren”. Dit is leren dat Diepgaand is en dat Duurzaam Doorwerkt in gedrag.

Door: Karen Van Garsse (ToolBoxer) is professionele coach (ICF) met meer dan 10 jaar coach ervaring. Ze is gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap door het verhogen van het psychologisch kapitaal bij individuen, teams en organisaties. Daarnaast heeft ze uitgebreide kennis in teamleiderschap, groepsdynamica, deep democracy, IAO en systemisch werk. Karen haar methode is pragmatisch en ervaringsgericht. Haar enthousiasme voor leren en groeien werkt aanstekelijk, haar stijl is oprecht en integer.

Agenda:

Vanaf 8u10: Onthaal

- 8u30: Welcome door ToolBox & LUCA

- 8u30-9u30: "Merging Minds: ontdek hoe een betere groepsdynamiek kan helpen bij het innoveren en de begeleiding van innovatie en transitie", door Fabienne Beernaert (LUCA school of Arts)

- 9u30-10u30: Workshop "Zo spreek je de kwaliteiten en het potentieel van het team meer aan", door Karen Van Garsse (ToolBoxer)

10u30: Eind

Let op:Beperkt aantal plaatsen!